Duunioppi / Työssäoppimisen edellytykset / Terveellinen ruokavalio / Aamu- ja iltapalattiistai 19.11.2019

Aamu- ja iltapalat

Aamupala

Aamulla nautitaan riittävä ja monipuolinen aamupala,

koska yön aikana elimistön ravintorasvat

ovat tyhjentyneet ja veren sokeripitoisuus on laskenut.

Aamupäivän työteho on huono ja päätä

voi särkeä, jos on nautittu liian niukka aamupala.

Aamupalasta tulisi saada reilu neljäsosa päivän ravinnon tarpeesta.

Käytä ruokaympyrää apuna, kun suunnittelet aamu- ja iltapaloja.

 

Aamupalalle sopivia ruoka-aineita ovat:

- tuoreet marjat, hedelmät, tuoremehu tai marjakiisseli

- kokojyväleipä, puuro, mysli, murot tai leseet

- kinkku- ja kalkkunaleikkeleet, savukala

- vähärasvaiset jogurtit, -viili, -maito, -piimä ja -juusto

- kevytlevite

- kahvi, tee, kaakao, mehu

Valitse raaka-aineet vuodenajan, laadun,

kotimaisuuden ja hinnan mukaan.

 
Iltapala

Iltapala on päivän viimeinen ateria ennen nukkumaan menoa.

Syö kevyesti, jotta nukut rauhallisesti.

Sivu päivitetty 17.12.2005

AMMe