Ranska - Kurssi 7 : Kulttuuri

Bretagnelaisia herkkuja

Crêperie Pariisissa ©Heli Laiho
Bretagnea ympäröi meri, joten meren antimet ovat tärkeä osa bretagnelaista keittiötä. Se suosii ostereita, simpukoita, äyriäisiä ja monenlaisia kaloja. Bretagnesta ovat lähtöisin myös täytetyt ohukaiskääröt, crêpes. Tuskinpa missään muualla syödään niin paljon ja niin monenlaisia kreppejä. Jos joskus menet Bretagneen, käy herkuttelemassa paikallisessa kreppiravintolassa, la crêperie. Haluatko valmistaa esim. pitsimäisen ohuita crêpes dentelles, joita usein syödään jälkiruokana erilaisten hillojen, suklaakastikkeen ja kermavaahdon kanssa? Kokeile myös ruokaisia, tummasta viljasta valmistettuja galettes-ohukaisia, jotka voidaan täyttää mm. kinkulla ja juustolla. Niiden kanssa ruokajuomana maistuu kuiva bretagnelainen omenasiideri. Tutustu resepteihin ja kokeile!

Ruokasanastoa

les fruits de mer - meren antimet

moule (f) - simpukka

huître (f) - osteri

coquillage - simpukka

crêpe (f) - ohukainen (hyvin ohut)

galette (f) - tummasta jauhosta valmistettu ohukainen

cidre - siideri

sarrasin = blé noir - tumma vehnä, jota käytetään galettien valmistuksessa

farine de froment - vehnäjauho

pâte (f) - taikina, (myös pasta)

Edellinen sivu Seuraava sivu
 RANSKA
Kurssin etusivu
Maantuntemus     
Gallialaiset esi-isät
Bretagnen maakunta Galliassa
Bretagnen kartta
Bretagnelaisia herkkuja
Roomalainen kulttuuri Galliassa
Keskiaika
1500-luku
1600-luku
1700-luku
Vallankumous ja keisarikunta
1800-luku
1900-luku
Nykyaika
Euroopan unioni ja Alsace
Testaa kulttuuritietosi
OpetushallitusEtälukio KäyttöehdotOhjeet