Hotellin työnjako
Ympäristöasiaa
Kokousjärjestelyt
Kirjeenvaihtoa
Tiedonhankinta tehtäviä
Vastaanottovirkailija - Luotettava tietotoimisto
Saaristolaisretki
Tutkimustietoa


SanastoKielioppiTyönhakuOhjeetOlet menossa opiskelukavereidesi kanssa pyöräretkelle Turunmaan saaristoon. Teitä on lähdössä 12 hengen porukka. Suunnittele viikon pyöräretki Saariston rengastiellä niin, että yövytte aina vain yhden yön yhdessä kunnassa. Joka kunnassa ei tietenkään tarvitse yöpyä. Tarkista kunnan Internet-sivuilta majoitusmahdollisuudet. Voit itse päättää kumpaa kautta lähdette Turusta joko Naantalin, Merimaskun ja Velkuan kautta tai sitten toiseen suuntaan Paraisten kautta.

Haluatte tutustua kunnolla joka kuntaan, mutta kirjaa retkisuunnitelmaan joka kunnasta ainakin yksi nähtävyys, johon aiotte rauhassa tutustua. Nähtävyys ymmärretään tässä laajemmin kuin pelkkänä museona tai kirkkona, esim. luonnon ihmeet, sillat, maisemat...

Kun olet päättänyt pyöräilysuunnan, voit alkaa tarkemmin suunnitella päivittäistä reittiä.

 

 

Saariston Rengastie kulkee monien siltojen, lauttojen ja lossien avulla saarelta toiselle. Huomioi lauttojen ja yhteysalusten aikataulut. Lähdette liikkeelle maanantaiaamuna ja haluatte viimeistään sunnuntai-iltana olla takaisin Turussa.

Kun olet suunnitellut päivittäiset yöpymispaikat mieti myös, missä voisitte päivittäin nauttia lämpimän lounaan tai illallisen.

Lopuksi kirjoita opettajallesi viikon pyöräilyreitin ohjelma, johon merkitset pyöräilyreitin varrella olevien lauttojen aikatauluista teille sopivan ylitysajan, yöpymispaikan, ruokapaikan ja nähtävyydet, joihin haluat porukkasi tutustuvan. Laske myös yhden hengen yöpymiskustannukset ja lauttamaksut yhteen, jotta voit vertailla opiskelukavereidesi kanssa eri vaihtoehtojen edullisuutta.


 

Tekstiin liittyvät linkit vielä listana:

1. Rengastie:www.saaristonrengastie.fi

2. Turku: www.turkutouring.fi

3. Naantali: www.naantali.fi

4. Merimasku: www.merimasku.fi

5. Velkua: www.velkua.fi

6. Parainen: www.pargas.fi

7. lautat: alk.tiehallinto.fi/alk/frames/lautat-frame.html

8. yhteysalukset: portal.fma.fi/sivu/www/fma_fi/yhteysalusliikenne

Siirry tekemään suunnitelmaa>>