Ruoka-aineita
Lihasta moneksi
Erikoisruokavalioista
Ruokalistojen kiemurat
Ruoanvalmistuksen vaiheita
Pullataikinan teko
Korvapuustit
Ruoanvalmistusverbejä
Etsi ja mieti
Mestarikokkien näytös
Kahvila uusiksi


SanastoKielioppiTyönhakuOhjeet

 

Feta-punasipulipiirakka
(8 annosta)

100 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 rkl kylmää vettä

Täyte:

4-5 kpl (800 g) punasipulia
2 rkl fetajuustotölkin lientä (Pirkka)
1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1tl suolaa
1 tlk (375 g) fetajuustokuutioita öljymarinadissa (Pirkka)
2 dl kevytkermaa
2 munaa
persiljaa

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin. Viipaloi kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet fetajuustotölkin liemessä kuumassa paistinpannussa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman. Valuta fetajuusto hyvin. Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle juustokuutiot. Levitä päälle vielä loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipulin alta. Sekoita kanamunat kermaan ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Koristele reilusti persiljalla.

(Resepti: www.pirkka.fi)

 

Valitse haluamasi osa-alue vasemmalta.