Feta-punasipulipiirakka
(8 annosta)
100
g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
4-5 kpl (800 g) punasipulia
2 rkl fetajuustotölkin lientä (Pirkka)
1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1tl suolaa
1 tlk (375 g) fetajuustokuutioita öljymarinadissa
(Pirkka)
2 dl kevytkermaa
2 munaa
persiljaa
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi
seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa.
Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi.
Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26
cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Viipaloi kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi
viipaleiksi. Kuullota viipaleet fetajuustotölkin
liemessä kuumassa paistinpannussa. Mausta
sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä
seosta hieman. Valuta fetajuusto hyvin. Levitä
sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle
juustokuutiot. Levitä päälle vielä
loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää
sipulin alta. Sekoita kanamunat kermaan ja kaada
vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla
tasolla noin 35 minuuttia. Koristele reilusti
persiljalla.
(Resepti:
www.pirkka.fi)
Valitse
haluamasi osa-alue vasemmalta.
|