Kielivinkki - opas tehokkaaseen kielenopiskeluun

Oikopolut

Sisällöt

Käyttöohjeet ja ehdot

Käyttöohjeet

Palvelun runkomateriaali

Palvelun runkomateriaalin ja kaikkien ohjeiden kieli on suomi, mutta esimerkkimateriaalit esitetään aina käyttäjän valitsemalla kielellä, katso kohta kielen valitseminen.

Iiro ja Siiri

Runkomateriaalissa esiintyvää "Iiro ja Siiri" -kuvaketta klikkaamalla pääset sivulle, jolla näet Iiron ja Siirin kyseiseen aiheeseen liittyvät kommentit ja vinkit.

Kielen vaihtaminen

Palvelun runkomateriaalin kieltä ei voi vaihtaa, mutta esimerkkien kieli valitaan "Esimerkit näytetään kielellä" -vetovalikosta. Muutos vaikuttaa "Esimerkit" -välilehdellä.

Symbolit ja ohjeet -välilehti

"Symbolit ja ohjeet" -välilehdellä esitellyt kuvakkeet kertovat yksittäisten kieliesimerkkien sisältötyypeistä. Kuvakkeiden alla olevat linkit kertovat palvelusta tarkemmin.

Esimerkit -välilehti

"Esimerkit" -välilehdellä näytetään aina kyseiseen sivuun liittyvät valitun kielen esimerkit ja materiaalit. Esimerkit ovat kielikohtaisia, kaikilla sivuilla ei ole esimerkkejä.

Välilehdet

Välilehdet toimivat palvelun opaste- ja navigaatiotyökaluina. Voit sulkea ja avata välilehtiä klikkaamalla niitä. Voit liikkua välilehdillä myös tabulaattori -painikkeella.

Oikopolut

Tabulaattori -painiketta toistuvasti painamalla saat esille "Oikopolku" -navigaation, jonka kautta voit hypätä suoraan haluamaasi käyttöliittymän osaan.

Tulostaminen

Tulostaminen tapahtuu selaimen valikoiden kautta. Jos et näe valikoita, klikkaa hiiren oikealla painikeella selaimen yläosaa ja valitse kohta 'Työkalurivi' (Menubar).

Käyttöehdot

Tämä verkkomateriaali on tarkoitettu:

  1. opetustoimintakäyttöön; tai
  2. käyttäjän henkilökohtaiseen käyttöön.

Opetustoiminnassa verkkomateriaalia saa käyttää opettaja ja opetukseen osallistuvat opiskelijat.

Käyttäjällä on lupa tallentaa verkkomateriaaliin sisältyvää aineistoa tietokoneelleen tai tulostaa aineistoa vain opetustoiminnan yhteydessä tai yksityistä käyttöä varten. Aineistoa on lupa näyttää tai esittää julkisesti tai muulla tavoin saattaa yleisön saataviin vain opetustoiminnan yhteydessä. Aineiston kopiointi ja käyttö muuhun tarkoitukseen ja muissa kuin tämän sopimuksen sallimissa käyttöyhteyksissä sekä aineiston luovuttaminen kolmannelle on tekijänoikeuslain nojalla kielletty. Aineistoon sisältyvistä teosten osista saa kuitenkin ottaa lainauksia tekijänoikeuslain sallimalla tavalla. Aineistoa lainattaessa on lähde, Kielivinkki – EDU.fi (Opetushallitus), mainittava. Verkkomateriaalin yksittäisen sivun linkittämiseen osaksi jotain toista Internet-sivustoa tai tietokantojen tuottamiseksi on saatava Opetushallituksen lupa.

Esimerkit: