AMMe / Kotitalous / Ruoanvalmistus- sanastoatiistai 19.3.2024

Ruoanvalmistussanastoa

Rikkoa kananmunaSekoittaa kulhossaLämmittää nesteVatkata kierrevatkaimellaVatkata sähkövatkaimella
MitataMurentaaNyppiäSiivilöidä jauhotAlustaa
KaulitaPistelläPyörittää kädessäTaputellaTehdä tanko
TankoJakaa tanko kahtiaJakaaSuorakaideYmpyrä
Ympyrä jaettu kahdeksaan sektoriinSarven kiertäminen rullalleLaittaa leivinpaperi pellilleLevittää taikina pellilleOttaa muotilla
Laittaa pellilleVoidellaKohottaa pellilläKohottaa taikinaPyörittää
Voidella kakkuvuokaVoidella vuokaPaistaa uunissaPaistaa uunissaKumota kakku
Liottaa liivatelehdetPusertaa liivatelehdistä vesiMitata kattilaanKeittääKeittää
Ruskistaa paistinpannullaSekoittaa kattilassaNostaa kattila pois levyltäSipulin hienontaminenSipulin hienontaminen
Sipulin hienontaminenSipulin hienontaminenViipaloidaViipaleLohko
SuikaloidaSuikaleKuutioidaKuutioSilputa saksilla
Silputa veitselläSilputa veitselläHuuhdella siivilässäKaataa siiviläänValuuttaa siivilään
Kaataa vesi poisPestä kasviksetKuoria porkkanaKuoria perunaRouhia myllystä
SirotellaSoseuttaa sauvasekoittimellaMaistaa

Sivu päivitetty 30.8.2004


Duunioppi