Duunioppi / Työssäoppimisen edellytykset / Terveellinen ruokavalio / Mikrossa valmistettuja aamupuurojalauantai 26.9.2020

Mikrossa valmistettuja aamupuuroja

Kauraluumupuuro

1 dl isoja kaurahiutaleita

2 dl vettä

2-3 rkl luumumarmeladia

Mittaa hiutaleet, marmeladi ja vesi isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Kypsennä puuroaineita mikroaaltouunin täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita puuroa ja pienennä uunin tehoa. Jatka kypsentämistä vielä 2 minuuttia. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos sellaisenaan tai maidon kera.

 

Ruispuolukkapuuro

1 dl ruishiutaleita

1/2 dl puolukoita

2-3 rkl sokeria

2 dl vettä

Mittaa hiutaleet, puolukat ja sokeri sekä vesi isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Kypsennä puuroaineita täydellä teholla noin 2 minuuttia. Sekoita puuroa ja pienennä uunin tehoa. Kypsennä puuroa vielä 1 minuutti. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos maidon kera.

 

Porkkana-omenapuuro

1 dl kaurahiutaleita

1 pieni omena raasteena

1/2 pieni porkkana raasteena

1 dl vettä

1 dl maitoa

1 rkl fariinisokeria

Mittaa hiutaleet, omena- ja porkkanaraasteet sekä vesi isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Kypsennä puuroaineita täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita puuroa ja pienennä uunin tehoa. Jatka puuron kypsentämistä vielä 2 minuuttia. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos sellaisenaan tai maidon kera.

 

Rusinainen neljän viljan puuro

1 dl neljän viljan hiutaleita

1/2 dl rusinoita

2 dl vettä

Mittaa hiutaleet, rusinat ja vesi isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Kypsennä puuroaineita täydellä teholla 1 1/2 minuuttia. Sekoita puuroa ja pienennä uunin tehoa. Jatka puuron kypsentämistä vielä 1 minuutti. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos maidon kera.

 

Suklaakaurapuuro

1 dl kaurahiutaleita

1 tl kaakaojauhetta + 1rkl sokeria

2 dl maitoa

Mittaa hiutaleet, kaakaojauhe ja sokeri isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Sekoita ainekset hyvin. Lisää maito ja kypsennä puuroaineita täydellä teholla 1 minuutti. Sekoita puuroa ja pienennä uunin tehoa. Jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos sellaisenaan tai maidon kera.

 

Kauramustikkapuuro 

1 dl kaurahiutaleita

1 dl mustikoita

1-2 rkl sokeria

2 dl vettä

Mittaa hiutaleet, marjat, sokeri ja vesi isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Kypsennä puuroaineita täydellä teholla 1 1/2 minuuttia. Sekoita puuroa ja pienennä uunin tehoa. Jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos sellaisenaan tai maidon kera.

 

Hunaja-banaanipuuro

1 dl kaurahiutaleita

1/2 banaania

1 rkl hunajaa

2 dl vettä

Mittaa hiutaleet, pilkottu banaani, hunaja ja vesi isolle puurolautaselle tai mikron kestävään kulhoon. Kypsennä puuroaineita täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita puuroa ja pienennä tehoa. Jatka kypsentämistä vielä 2 minuuttia. Sekoita valmis puuro tasaiseksi. Nauti puuroannos sellaisenaan tai maidon kera.

68 TESTAA TAITOSI, moniste[1] (DOC)

Sivu päivitetty 17.12.2005

AMMe